Available Filters

kr -

Alla samlingar
Victorinox SwissClassic Santokukniv 17 cm med honungskamfärgat handtag

Santoku-knivar: Japanska köksknivar, Professionella kockknivar, Kvalitetsknivar

Filtrera

När vi nämner termen “japanskt kök ” tänker vi omedelbart på Santoku-knivar . Det är faktiskt den allsidiga kniven, som ofta jämförs med kockknivar för sin stora mångsidighet. Santokukniven är lätt att känna igen för sitt blad i rostfritt stål vars spets är lätt böjd (ca 60°): Det är ibland honungskavlat för att göra det lättare att skära din mat, som kommer att lossna från bladet snabbare. Termen Santoku beror inte på slumpen, den betyder “tre bra saker ” med hänvisning till de gester som vanligtvis utförs vid matlagning, nämligen att skära, hugga och hacka. Med våra Santokuknivar kommer du därför att kunna skiva, tälja och hacka grönsaker eller hacka örter . Det kommer också att vara möjligt att hacka kött eller arbeta rå fisk med delikatess. Slutligen visar sig Santokukniven också vara mycket effektiv för att skära frukt snyggt . På kniven har du ett urval av toppmärken, till exempel Kershaw , Böker eller Arcos . Men som redan nämnts ovan är Santokukniven ett japanskt köksredskap . Det verkar därför helt logiskt att vända sig till en japansk tillverkare när du köper din Santokukniv , och detta är till exempel fallet med varumärkena Kai och Kanetsune . Föredrar du Made in France? Du bör veta att den franska tillverkaren Opinel har sitt eget sortiment av Santoku-knivar . Modeller som kommer att glädja professionella eller amatörkockar med en passion för god mat!