Available Filters

kr -

Alla samlingar
Box med 6 Laguiole Dozorme bubinga stekknivar

Köksknivar

Filtrera

Visar 1–52 av 819 resultat

För att laga bra mat behöver du säkert talang, erfarenhet, men också rätt utrustning, i det här fallet bra köksknivar . Genom denna kategori kommer du enkelt att kunna hitta den kökskniv du behöver. Oavsett om du förbereder frukost, lunch eller till och med middag, kommer vårt stora utbud av köksknivar och köksredskap att göra det möjligt för dig att bearbeta all din mat utan undantag, med största omsorg, största precision.

En kökskniv, vad ska man ha den till?

Om du är nybörjare i matlagning kanske du undrar varför du ska använda en riktig kökskniv snarare än bara en vanlig kniv. De skär ju trots allt båda två. Du kanske känner dig lite vilsen när du ställs inför mångfalden av modeller. Du kanske till och med tycker att det är lite meningslöst och reserverat för en kräsen elit. Men det är det inte. Om du helt enkelt älskar god mat är en riktig kökskniv avgörande för att uppnå mjuka, saftiga eller krispiga texturer och släppa ut berusande dofter. Genom att skära rent, utan ansträngning eller tryck, förhindrar den att maten krossas, bevarar dess konsistens, minskar juiceförlusten och möjliggör jämn tillagning. Gastronomer kommer också att uppskatta den snygga presentationen av maten, som smickrar ögat och väcker aptiten. En kökskniv är ett måste för att korrekt arrangera ingredienser i en maträtt eller lägga upp aptitretande tallrikar.

Vilken kniv för köket?

Hemma eller på arbetsplatsen är de två viktigaste köksknivarna kockkniven och Santokukniven . De skär försiktigt nästan alla livsmedel och är nödvändiga vid tillagningen av ett stort antal rätter.

Kockkniven

Kockkniven drar nytta av stor mångsidighet, med förmågan att skära … För att laga mat bra behöver du verkligen talang och erfarenhet, men du behöver också rätt utrustning, i det här fallet bra kockknivar . Genom den här kategorin kan du enkelt hitta den kockkniv du behöver. Oavsett om du förbereder frukost, lunch eller till och med middag, kommer vårt stora utbud av köksknivar och köksredskap att göra det möjligt för dig att bearbeta all din mat utan undantag, med största omsorg, största precision.

En kökskniv, vad ska man ha den till?

Om du är nybörjare i matlagning kanske du undrar varför du ska använda en riktig kökskniv snarare än bara en vanlig kniv. De skär ju trots allt båda två. Du kanske känner dig lite vilsen när du ställs inför mångfalden av modeller. Du kanske till och med tycker att det är lite meningslöst och reserverat för en kräsen elit. Men det är det inte. Om du helt enkelt älskar god mat är en riktig kökskniv avgörande för att uppnå mjuka, saftiga eller krispiga texturer och släppa ut berusande dofter. Genom att skära rent, utan ansträngning eller tryck, förhindrar den att maten krossas, bevarar dess konsistens, minskar juiceförlusten och möjliggör jämn tillagning. Gastronomer kommer också att uppskatta den snygga presentationen av maten, som smickrar ögat och väcker aptiten. En kökskniv är ett måste för att korrekt arrangera ingredienser i en maträtt eller lägga upp aptitretande tallrikar.

Vilken kniv för köket?

I hemmet eller på arbetsplatsen är de två viktigaste köksknivarna kockkniven och Santokukniven . De skär försiktigt nästan alla livsmedel och är nödvändiga vid tillagningen av ett stort antal rätter.

Kockkniven

Kockkniven drar nytta av stor mångsidighet, med förmågan att kunna skära olika typer av mat utan minsta svårighet och i en mängd olika former. Bladet mäter mellan 15 cm och 30 cm, vilket ger stabilitet, kontroll och tyst styrka vid skärning. Den raka, vassa spetsen är genomträngande.

Santokukniven

Santokukniven, å andra sidan, har sitt ursprung i Japan, men har erövrat hela världen. Den är mindre och har ett blad som är cirka 18 cm långt. Det är ibland honungskavlat, vilket förhindrar att maten fastnar på stålet. Spetsen faller nedåt, vilket är praktiskt för vertikal hantering. Denna japanska kökskniv är lika mångsidig som sin europeiska motsvarighet, med skillnaden att den är lite mer beroende av precision och manövrerbarhet.

Vilket stål till din kökskniv?

Köksknivar finns i tre huvudsakliga legeringar: rostfritt stål, kolstål och damaskusstål. För att inte glömma keramik, ett eget material.

Rostfritt stål

Rostfritt stål är perfekt för att börja i köket eftersom det rostar lite och tjänar relativt länge. Om stålet inte är för hårt kan du själv slipa bladet då och då så att det återfår en bra skärpa. Och om handtaget är av syntet behöver du inte rengöra det för hand, eftersom kniven kan gå rakt in i diskmaskinen. Det finns alla typer av rostfritt stål, från de enklaste för blygsamma budgetar till de mest avancerade för krävande användare.

Kolstål

Kolstål är mycket vanligt i professionella köksknivar. Dess förstärkta hårdhet gör det sprödare och svårare att slipa, men å andra sidan presterar bladets skäregg betydligt bättre över tid. Det är också ett stål som kan korrodera om det utsätts för vatten under långa perioder. Denna känslighet är dock lätt att åtgärda genom att torka kniven ordentligt efter att den har diskats i kranen.

Damaskusstål

Damaskusstål är en lyxig legering som ofta återfinns i japanska köksknivar. De som tillhör kockar med Michelinstjärnor och prestigefyllda restauranger. Detta stål består av en mycket hård kärna, som rymmer mjukare lager av stål. Resultatet är vackra vågiga linjer på bladet. Med sin ökade hårdhet skär bladet med exceptionell, långvarig precision, vilket befriar dig från begränsningarna med slipning. En Japansk Damaskuskniv bör rengöras för hand för att bevara sin sublima naturliga dekor och sina anmärkningsvärda egenskaper.

Keramik

Keramiska knivar blir alltmer populära. De erbjuder några inte obetydliga fördelar: rakbladsvassa kanter och hygieniska snitt. Å andra sidan är detta material mer bräckligt och därför mer sprött, vilket hindrar vissa kockar från att ta steget. Detaljer