Available Filters

kr -

Alla samlingar
Box med 6 Laguiole Dozorme bubinga stekknivar

Stekknivar

Filtrera

Visar alla 25 resultat

På grund av sin konsistens är kött inte en lätt mat att skära, därav intresset för att använda en specifik bordskniv, till exempel steakkniven . Med ett slätt eller tandat blad gör det att du kan skära kött exakt utan att stoppa det, och framför allt utan ansträngning!

Vilka är de speciella egenskaperna hos biffkniven?

Först och främst måste en köttkniv ha en utmärkt skäregg för att få rena snitt och undvika att få små, ojämna bitar. Oftast tillverkad av rostfritt stål för rostbeständighet och diskmaskinskompatibilitet , kan bladet vara slätt eller tandat . En slät egg lämpar sig bättre för så kallat känsligt, mört kött, medan en tandad egg lämpar sig bättre för kött som är svårare att skära, hårdare kort sagt. Tänk dock på att ett tandat blad kräver mindre underhåll än ett slätt blad, eftersom det behöver skärpas mindre ofta, även om denna operation är lite mer komplex. Storleken på en biffkniv är nära den för en bordskniv . Längden på dess blad är ofta mellan 9 och 13 cm beroende på användarens preferenser. Självklart kommer detta att ha ett inflytande på knivens övergripande dimensioner. Ju större dina händer är, desto större måste kniven vara, och vice versa! Allt detta för att du ska få en köttkniv som är anpassad till din hands morfologi, så att den blir behaglig att använda dagligen.

Hur väljer du handtaget till din köttkniv?

När det gäller handtaget på din köttkniv finns det en mängd olika material tillgängliga för dig. Även om den estetiska aspekten naturligtvis är viktig, måste du vara försiktig så att du inte förbiser vissa detaljer. Du måste vara noga med att välja ett ergonomiskt, till och med halkfritt, handtag som förhindrar att din hand glider…. På grund av sin konsistens är kött inte en lätt mat att skära, därav intresset för att använda en specifik bordskniv, till exempel stekkniven . Med ett slätt eller tandat blad kan du skära kött exakt utan att stoppa det, och framför allt utan ansträngning!

Vilka är de speciella egenskaperna hos biffkniven?

Först och främst måste en biffkniv ha en utmärkt skärkant för att få rena snitt och undvika små, ojämna bitar. Oftast tillverkad av rostfritt stål för rostbeständighet och diskmaskinskompatibilitet , kan bladet vara slätt eller tandat . En slät egg lämpar sig bättre för så kallat känsligt, mört kött, medan en tandad egg lämpar sig bättre för kött som är svårare att skära, hårdare kort sagt. Tänk dock på att ett tandat blad kräver mindre underhåll än ett slätt blad, eftersom det behöver skärpas mindre ofta, även om denna operation är lite mer komplex. Storleken på en biffkniv är nära den för en bordskniv . Längden på dess blad är ofta mellan 9 och 13 cm beroende på användarens preferenser. Självklart kommer detta att ha ett inflytande på knivens övergripande dimensioner. Ju större dina händer är, desto större måste kniven vara, och vice versa! Allt detta för att du ska få en köttkniv som är anpassad till din hands morfologi, så att den blir behaglig att använda dagligen.

Hur väljer du handtaget till din köttkniv?

När det gäller handtaget på din köttkniv finns det en mängd olika material tillgängliga för dig. Även om den estetiska aspekten naturligtvis är viktig, måste du vara försiktig så att du inte förbiser vissa detaljer. Du måste vara noga med att välja ett handtag som är ergonomiskt eller till och med halkfritt, så att din hand inte glider, vilket gör det säkrare att använda. Du bör också vara uppmärksam på underhållet, för om du är en diskmaskinsentusiast måste du se till att du väljer ett kompatibelt material. Detta gäller särskilt plastmaterial som polypropylen och ABS, men inte trä, som måste rengöras för hand. Letar du efter ett lättskött trähandtag? Vänd dig då till kompositmaterial som Polywood, som har träets utseende och plastens egenskaper!

Biffknivar av toppmärke

För att säkerställa att de håller över tid rekommenderar vi att du köper kvalitetsbiffknivar från de bästa bestickmärkena. På kniv-dolk.se har vi valt ut knivar från de största namnen i matlagningsvärlden, till exempel Arcos, Opinel, Victorinox och många fler. Exceptionella, prestigefyllda japanska varumärken som Yaxell eller Kai är också närvarande. Detaljer