Available Filters

kr -

Alla samlingar
Opinel Trio Parallell boxset

Skivknivar

Filtrera

Endast ett sökresultat

Att skiva innebär i matlagning att skära i tunna skivor. En skivkniv används därför för att skiva mat på ett sådant sätt att man får små, delikata bitar, i form av en rundel, remsa, julienne, kub etc. Alla livsmedel kan skivas: grönsaker, frukt, örter, kött, fjäderfä, fisk.

Skivknivens egenskaper

Skivkniven är faktiskt en europeisk kockkniv eller en japansk santoku . Faktum är att skivkniven har ett brett blad som varierar i längd från 15 till 30 centimeter. Denna stora storlek gör det möjligt att utföra en mängd olika kulinariska uppgifter och skära en stor mängd ingredienser på kort tid. Eftersom slicingkniven har generösa dimensioner är dess vikt också lite tyngre. Denna egenskap ger större kontroll och stabilitet vid skärning. Den bekväma bredden på bladet är användbar för att krossa ingredienser som vitlök eller för att transportera skuren mat. När det gäller santoku är spetsen något böjd nedåt, vilket möjliggör en effektiv hävstångsrörelse som är mindre tröttsam för handen. Tröttheten minskar också tack vare bladets vassa egg, som tränger igenom maten lätt och med anmärkningsvärd precision. Observera att vissa Santoku är utsmyckade med gropar på bladet, vilket förhindrar att mat fastnar på det. Skivkniven är smidd av rostfritt stål, kolstål eller keramik. Rostfritt stål är populärt för sin korrosionsbeständighet och enkla underhåll. Blad av kolstål och keramik är uppskattade för sin exceptionella, långvariga skärpa. De är dock spröda och bör inte användas för att skära ben eller hårda eller frysta livsmedel. Handtag finns i en mängd olika material, allt från… Att skiva innebär att skära i tunna skivor. En skivkniv används därför för att skiva livsmedel på ett sådant sätt att man får små, delikata bitar i form av en rundel, remsa, julienne, kub… Alla livsmedel kan skivas: grönsaker, frukt, örter, kött, fjäderfä, fisk.

Skivknivens egenskaper

Skivkniven är faktiskt en europeisk kockkniv eller en japansk santoku . Faktum är att skivkniven har ett brett blad som varierar i längd från 15 till 30 centimeter. Denna stora storlek gör det möjligt att utföra en mängd olika kulinariska uppgifter och skära en stor mängd ingredienser på kort tid. Eftersom slicingkniven har generösa dimensioner är dess vikt också lite tyngre. Denna egenskap ger större kontroll och stabilitet vid skärning. Den bekväma bredden på bladet är användbar för att krossa ingredienser som vitlök eller för att transportera skuren mat. När det gäller santoku är spetsen något böjd nedåt, vilket möjliggör en effektiv hävstångsrörelse som är mindre tröttsam för handen. Tröttheten minskar också tack vare bladets vassa egg, som tränger igenom maten lätt och med anmärkningsvärd precision. Observera att vissa Santoku är utsmyckade med gropar på bladet, vilket förhindrar att mat fastnar på det. Skivkniven är smidd av rostfritt stål, kolstål eller keramik. Rostfritt stål är populärt för sin korrosionsbeständighet och enkla underhåll. Blad av kolstål och keramik är uppskattade för sin exceptionella, långvariga skärpa. De är dock spröda och bör inte användas för att skära ben eller hårda eller frysta livsmedel. Handtag finns i en mängd olika material, från syntet till det ädlaste, rötbeständiga träet. Oavsett vilket är de alltid ergonomiska och har en behaglig greppyta för perfekt balans i handen. Egenskaperna hos skivkniven gör den till det perfekta verktyget för att hacka örter, göra hackad vitlök, lök, purjolök, men också svamp, kyckling, nötkött eller fläsk. Observera att vissa serveringsknivar från varumärkena Opinel eller Victorinox kan användas som frukt- och grönsaksskärare . Detaljer