Available Filters

kr -

Alla samlingar
11 cm Camembertkniv i rostfritt stål med helt ebenholtshandtag

Ostknivar

Filtrera

Visar alla 9 resultat

En ostkniv används huvudsakligen för att skiva ost. Den har ett perforerat eller honungskamformat blad för att förhindra att mjukost fastnar. Hårda ostar skivas med ett massivt, tunt blad.

Ett nödvändigt tillbehör för att njuta av god ost

Alla älskar ost , ett livsmedel som ofta erbjuds på ett fat efter en rejäl måltid. Men för att kunna njuta av denna delikatess till fullo måste du kunna skära upp den ordentligt med en lämplig kniv . Och här är du på rätt plats, det här är kategorin på webbplatsen som bara innehåller ostknivar av hög kvalitet. Triangle , Laguiole , Nontron , Victorinox : högprofilerade tillverkare som ständigt gör ostknivar värda de största borden.

Vilken kniv för vilken ost?

Att välja rätt ostkniv är dock inte så lätt som det låter. Detta beror på att ost är ett livsmedel med sin egen konsistens och typ av pasta. Faktum är att alla vet att vissa ostar har en hård, smidig, rinnande eller mjuk pasta. Och uppenbarligen, beroende på pastan, kommer den anpassade kniven inte att vara densamma! I den här kategorin kan du till exempel upptäcka många dubbeleggade knivar , vilket i allmänhet är det vi tänker på först när vi nämner ordet “ostkniv “. Denna typ av kniv är idealisk för att skära mjukostar med lätthet och precision: den dubbla spetsen i slutet av bladet används uppenbarligen för att enkelt kunna servera osten på tallriken genom att sticka den. Du kan också hitta knivar vars blad har flera hål . Detta är inte ett tillverkningsfel, det är till och med avsiktligt så att du kan skära en rinnande ost utan att den fastnar på bladet. Du hittar också set som innehåller ostkniv med matchande gaffel för servering: perfekta presentkit för alla ostälskare!