Med denna slicingkniv bevisar den japanska besticktillverkaren Kai återigen att deras expertis är av högsta kvalitet. En elegant och raffinerad kniv som lätt hittar sin plats i ett kök och som gör att du kan skiva/tärna kött med förbluffande lätthet. Dess stora 18 cm långa blad, tillverkat av 32-lagers damaskusstål ( hård, rost-/korrosionsbeständig VG-10-kärna ) passar perfekt för att förbereda sushi och sashimi . Observera att samma blad är märkt med en japansk symbol, det har en konvex kant, skärpningen är manuell för att ge en extraordinär skärkvalitet, exceptionell. Finns även i en version med 23 cm blad.
Att ha ett högpresterande blad är bra och bra, men du får inte försumma ergonomin, med andra ord komfort i handen. Precis, handtaget på Kai Shun series slicing knife ( DM.0768 ) är koniskt format för att greppa det ännu lättare. Så det blir mycket lättare att utföra de rätta gesterna! Dessutom är handtaget också mycket estetiskt, tillverkat av slivers av komprimerad pacca . Det är svart , och sublimeras av en vacker bolster i slutet.